Visa allastudier.se som: Mobil

Design för användarupplevelse

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Design för användarupplevelse

Kursen behandlar hur människor interagerar och kommunicerar med och genom datoriserade artefakter. Den tar ett vitt perspektiv på människa-datorinteraktion (MDI) och behandlar teorier, begrepp och modeller och deras relevans inom olika applikationsområden, inklusive social media. Under kursen behandlas vidare angreppssätt till interaktion och informationsnavigering med utgångspunkt i tekniker som exempelvis 3D-miljöer, multimodal information, informationspresentation, mobila och bärbara applikationer samt delade informationsytor. Ett genomgående drag i kursen är att fokus ligger på användarens upplevelser av interaktion i olika former. Detta kommer exempelvis till uttryck genom utformning och utvärdering av olika former av prototyper.Parallellt med kursens upplevelsefokus innehåller kursen inslag som diskuterar olika perspektiv på och inom människa-datorinteraktion. Interaktionsdesign utgör ett av de perspektiv i vilket kursen gör en fördjupning och inkluderar en metodologisk diskussion där metoder för MDI som vetenskapligt område kontrasteras mot design- och utvecklingsrelaterade metoder för MDI som praktik och profession.   

Förkunskaper

För tillträde till kursen erfordras minst 90 hp i något av ämnena informationsvetenskap, informatik, datavetenskap, data- och systemvetenskap, kognitionsvetenskap eller informatik med inriktning mot digital medieproduktion, eller motsvarande behörighet. Dessutom krävs En A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Design för användarupplevelse

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: