Visa allastudier.se som: Mobil

Digital källkritik

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Digital källkritik

Kursen syftar till att ge studenten en övergripande förståelse av, och kunskap om, utmaningar kring medier och kommunikation till följd av digitaliseringen. Vilka vetenskapliga och samhälleliga konsekvenser uppstår till exempel av det nya mediesamhällets villkor? Hur förändras synen på kunskap när algoritmer både producerar, sorterar och konsumerar information, eller att information blivit mer lättillgänglig, både ifråga om spridning, cirkulation och konsumtion? På vilka sätt, och utifrån vilka perspektiv, har forskningen angripit frågor som relaterar till sådant som algoritmisk kunskapsproduktion, fake news och postsanning? Kursen är tematiskt upplagd och centrerar sig kring tre huvudsakliga problemområden relaterade till informationssamhällets nya villkor: algoritmisk kunskapsproduktion, postsanning samt medie- och informationskunnighet. Målet är att få djupare inblick i och fördjupade kunskaper om den digitaliserade samtiden och historien.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen om 180 hp eller 90 hp inom ett huvudområde varav minst 15 hp utgörs av ett självständigt examensarbete. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Digital källkritik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: