Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Hälsopsykologi II: Livsstilsperspektiv

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum

Hälsopsykologi II: Livsstilsperspektiv

Kursen behandlar relationen mellan livsstil och hälsa ur ett kliniskt och folkhälsoperspektiv. Ett biopsykosocialt perspektiv tas genom att betona samspelet mellan biologiska, psykologiska och sociala faktorer och dess konsekvenser. Exempel på områden som behandlas i kursen är den roll intersektionalitet och psykologi spelar i de vanligaste folksjukdomarna, livskvalitet, vilken roll beteendet spelar för hälsa och ohälsa samt hur beteende han förändras för en mer hälsosam livsstil och för följsamhet till ordinerad behandling. Utöver teoretiska inslag ges övning i motiverande samtal. Kursen innehåller även inslag i aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete.

Förkunskaper

Kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande krävs. Särskild behörighet är 90 hp inom hälso- eller beteendevetenskapliga ämnen (även fysioterapeutiska och arbetsterapeutiska ämnen). Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälsopsykologi II: Livsstilsperspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön