Kandidatuppsats i teologi

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
15 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Umeå
Vår 2023

Umeå
Höst 2023

Umeå
Vår 2024

Kandidatuppsats i teologi

Kursen innehåller självständigt författande av en uppsats inom ett av teologins delämnen: systematisk teologi och etik, historisk och praktisk teologi eller bibelvetenskap/exegetik. I uppsatsskrivandet ingår att avgränsa en forskningsuppgift, söka, analysera och kritiskt värdera källmaterial för att besvara forskningsuppgiften samt färdigställa en uppsats som presenterar utgångspunkter, process och resultat på ett korrekt och vetenskapligt sätt. Dessutom ingår att, utifrån uppsatsämnet, kunna bedöma dess vetenskapliga och samhälleliga relevans, samt eventuella etiska aspekter som arbetet med och publicerandet av uppsatsen kan medföra. Kursen fodrar god förmåga till självständigt arbete. Som material för uppsatsen är den studerande i denna kurs hänvisad till analys av textmaterial.    

Förkunskaper

Univ: För kursen fordras universitets- eller högskolestudier i teologi och/eller religionsvetenskap omfattande 75 hp i vilka ingår exegetik 15hp, historisk och praktisk teologi 15 hp samt systematisk teologi och etik 15hp på kandidatnivå.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatuppsats i teologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön