Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Komplex analys

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Umeå

Komplex analys

Kursen är en introduktion till komplex analys i en variabel. I kursen behandlas komplexa tal och topologi i det komplexa talplanet, analytiska och harmoniska funktioner, Cauchy-Riemanns ekvationer, komplex integration, Cauchys integralformel, potensserier och Laurentserier, nollställen och singulariteter, residyteori med Cauchys residysats, argumentprincipen samt konforma avbildningar i synnerhet Möbiusavbildningar. I kursen behandlas även någon eller några tillämpningar av den teori som gås igenom.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kurser i matematik om minst 60hp eller minst två års sammanlagda universitetsstudier inkluderande Flervariabelanalys 7,5 hp eller motsvarande kunskaper. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska). 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Komplex analys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön