Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Kreativt akademiskt skrivande

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans

Kreativt akademiskt skrivande

Hur skriver humanister inom och utanför sina discipliner? Vilka stilistiska och narrativa normer och praktiker dominerar i akademin och vilka möjligheter och begränsningar innebär detta? Hur påverkar vårt sätt att skriva forskningens innehåll och den kunskap vi kan nå? Detta är några av de frågor som kursen behandlar. Kursen ger en introduktion till olika typer av akademiskt skrivande och till det tvärvetenskapliga forskningsfältet om det akademiska skrivandets former. Kursen innehåller både teoretiska och praktiska inslag och utvecklingen av det egna kreativa akademiska skrivandet står i centrum.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen om 180 hp eller 90 hp inom ett huvudområde varav minst 15 hp utgörs av ett självständigt examensarbete. Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kreativt akademiskt skrivande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön