Visa allastudier.se som: Mobil

Ledarskap och organisation II

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Ledarskap och organisation II

Kursen inriktas mot genomförande av analyser av aktuell forskning inom ledarskaps- och organisationsområdet. Kursen innehåller en större uppgift där studenterna enskilt ska analysera aktuella artiklar och avhandlingar inom ett specifikt och eget valt område inom ledarskap och organisation. I detta vetenskapliga arbete kartläggs forskningsfronten och samhällsrelevanta forskningsproblem identifieras och studeras vidare. Forskningsfrontsanalyserna diskuteras utifrån samhälls- och forskningsrelevans, genom ett opponents- och försvarsförfarande. Kursen behandlar också internetbaserad informationssökning.Efter genomgången kurs förväntas de studerande på ett fördjupat sätt kunna:– analysera och värdera forskning inom något delområde av ledarskap och organisation,– identifiera aktuella forskningsfrågor inom något delområde av ledarskap och organisation samt se utvecklingsbehov och föreslå utvecklingsvägar för området,– skriftligt producera ett eget vetenskapligt arbete på avancerad nivå och muntligt försvara det,– kritiskt granska och opponera på andras vetenskapliga arbeten.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 120p/180 hp (inkl 60p/90hp och ett självständigt arbete inom ämnena Företagsekonomi, Pedagogik, Idrottspedagogik, Psykologi, Socialt arbete, Sociologi eller Statsvetenskap) på grundläggande nivå, motsvarande en filosofie kandidatexamen inom det samhällsvetenskapliga området. Därtill godkänt betyg på föregående kurser i Masterprogrammet i ledarskap och organisation eller motsvarande.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskap och organisation II

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: