Magisterprogram i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
60 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Umeå
Höst 2023

Umeå
Höst 2023

Magisterprogram i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi

Vad har psykologi med hälsa att göra? Väldigt mycket, visar det sig. Hur vi tänker, känner och beter oss har stora konsekvenser både för hur vi håller oss friska, att vi blir sjuka och hur vi hanterar sjukdom. Dessutom påverkas våra psykologiska processer av omgivande faktorer, så som arbetet och livsmiljön. Programmet är starkt forskningsinriktat och tar ett helhetsperspektiv på människan och människans hälsa och behandlar både biologiska, psykologiska och sociala faktorer.

En magisterexamen i hälsopsykologi ger dig kompetens att arbeta inom många yrkesområden, men särskilt inom vården och inte minst primärvården.

Förkunskaper

För att antas till programmet krävs examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande examen. Särskild behörighet är 90 hp inom hälso- eller beteendevetenskapliga ämnen (även fysioterapeutiska och arbetsterapeutiska ämnen). Därutöver krävs engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön