Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogrammet i samhällsplanering

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Masterprogrammet i samhällsplanering

Samhällsplanering handlar om att förbättra människors liv och att planera för långsiktigt hållbara samhällen. Dagens samhälls-förändringar kräver mångsidig kompetens hos morgondagens samhällsplanerare. Vill du utveckla dina kunskaper för kvalificerat samhällsplanerings- och utredningsarbete? I så fall är Masterprogrammet i samhällsplanering något för dig.Under utbildningenSamhällsplanering kräver förmåga att göra avvägningar mellan olika intressen. Utbildningen ger dig verktygen för att göra dessa avvägningar. Du lär dig ställa relevanta och vetenskapligt grundande frågor om förändringar och trender i landsbygder och städer, regioner och nationer.Under utbildningen utvecklar du dina kunskaper i avancerade kvantitativa och kvalitativa metoder, såsom geografiska informationssystem (GIS) och intervjutekniker. De hjälper dig förstå och analysera samhällsfenomen.Välj mellan magister- eller masterexamenProgrammet leder till en masterexamen i kulturgeografi med inriktning mot samhällsplanering. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen. Programmet ges på engelska.Efter utbildningenArbetsmarknadPå arbetsmarknaden finns ett stort behov av välutbildade samhällsplanerare. Efter utbildningen kan du arbeta med kvalificerat samhällsplanerings- och utredningsarbete inom privat och offentlig sektor.Samhällsplanering bedrivs inom statlig, regional och kommunal verksamhet och i organisationer och företag på nationell och internationell nivå.ForskarutbildningUtbildningen ger även grundläggande behörighet till forskarutbildning i kulturgeografi.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet: Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng (motsvarande)Särskild behörighet: Minst 90 högskolepoäng i kulturgeografi, geografi, samhällsplanering, statistik, nationalekonomi, sociologi, etnologi, statsvetenskap, ekonomisk historia, geovetenskap, regionalvetenskap, utvecklingsstudier, miljövetenskap, samhällsbyggnadsteknik, arkitektur, landskapsarkitektur eller annan samhällsplaneringsrelevant utbildning samt En B/6 från gymnasieskolan.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: