Visa allastudier.se som: Mobil

Masteruppsats i statistik

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Umeå
Sista ansökan: 2020-10-14

Masteruppsats i statistik

Under kursen får studenten individuellt utföra ett statistiskt arbete som redovisas i en vetenskaplig uppsats. Arbetet kan bestå av statistisk analys av data, utvärdering av statistiska metoder eller genomgång och sammanfattning av litteratur kring något statistiskt område. Ämnet som behandlas kan ha anknytning till pågående forskning vid universitetet, vara en fördjupning av ett arbete av konsultationskaraktär eller behandla ett eget intresseområde.Uppsatsen ska vara en påbyggnad på en magisteruppsats i statistik.Uppsatsen presenteras och försvaras muntligt vid ett öppet seminarium. I kursen ingår också granskning, värdering och diskussion av andra studenters uppsatser.Undervisningen består av handledning, lektioner och seminarier, där vissa av seminarierna är obligatoriska. Handledning ges endast under den tid då kursen pågår. 

Förkunskaper

Univ: 45 hp på avancerad nivå i statistik varav 15 hp är magisteruppsats i statistik, eller motsvarande. Engelska B, Engelska/6.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masteruppsats i statistik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: