Visa allastudier.se som: Mobil

Naturvård

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Umeå
Sista ansökan: 2020-10-14

Naturvård

Kursen granskar kritiskt naturvårdens mål och medel och på vilket sätt ekologisk kunskap kan ligga till grund för olika åtgärder. Eftersom naturvård är en samhällsverksamhet behandlas också olika mänskliga aspekter. Hur kan naturvården bedrivas effektivt i ett socioekonomiskt sammanhang? Vilka samhällsaktörer är viktiga i naturvårdsarbetet och vilka värderingar har de? Ekologers professionella uppgifter i naturvårdssammanhang studeras särskilt. Skötsel, restaurering och kompensationsåtgärder behandlas för olika ekosystem. Betydelsen av processer på landskapsnivå betonas särskilt. Ett omfattande grupprojekt ingår, där man genom litteraturstudier och intervjuer fördjupar sig i naturvårdsarbetet i ett specifikt ekosystem och en specifik organismgrupp. Under några heldagsexkursioner visas exempel på naturvårdsåtgärder i t ex skog och rinnande vatten.

Förkunskaper

Univ: 120 hp varav i 60hp biologi inklusive 30hp ekologi, eller 60hp geovetenskap/naturgeografi eller miljövetenskap samt 30hp ekologi, eller motsvarande kunskaper.En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Naturvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: