Visa allastudier.se som: Mobil

Religionshistoria: kandidatkurs

Umeå universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
15 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans
Sista ansökan: 2019-10-14

Religionshistoria: kandidatkurs

KKursen breddar och fördjupar tidigare tillägnade kunskaper i religionshistoria med särskild tyngdpunkt på teori, metod och en fördjupning inom ett historiskt, geografiskt eller tematiskt avgränsat område inom det religionshistoriska forskningsfältet. I anslutning till detta behandlas bland annat ett antal centrala religionshistoriska begrepp samt den religionshistoriska forskningens vetenskapsteoretiska, etiska och samhälleliga aspekter.Kursen består av två moment.Moment 1: Religionshistorisk teori och metod 7.5 hpInom ramen för momentet behandlas ett antal teorier, metoder och begrepp som förekommer frekvent inom det religionshistoriska forskningsområdet.Moment 2: Religionshistorisk fördjupning 7.5 hpInom ramen för momentet behandlas ett historiskt, geografiskt eller tematiskt avgränsat område inom det religionshistoriska forskningsfältet, vilken väljs i samråd med examinerande lärare.

Förkunskaper

Univ: För kursen fordras universitets- eller högskolestudier i teologi och/eller religionsvetenskap omfattande 60 hp med godkänt resultat på minst 45 hp, där minst en kurs om 7,5 hp ingår inom religionshistoria eller motsvarande.

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön