Visa allastudier.se som: Mobil

Senare del Specialistsjuksköterskeprogrammet inr vård av äldre, T2

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
45 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Distans
Sista ansökan: 2019-10-14

Senare del Specialistsjuksköterskeprogrammet inr vård av äldre, T2

Som specialistsjuksköterska inom vård av äldre är din huvudsakliga uppgift att ansvara för omvårdnaden av äldre, men även att i team delta i medicinsk behandling och rehabilitering. Utbildningen ska verka för att du utvecklar din förmåga att kritiskt kunna delta i kunskapsutvecklingen inom området.I programmet ingår teoretiska studier som innehåller omvårdnad med fokus på det goda åldrandet, geriatrisk vård - diagnostik, behandling och omvårdnad, demensjukdom och personcentrerad omvårdnad, omvårdnad vid livets slut, organisation, ledning och utveckling av omvårdnadsarbete samt kliniska bedömningar. Metodträning, studiebesök/auskultation och verksametsförlagd utbildning ingår också, liksom ett examensarbete omfattande 15 högskolepoäng. Det finns möjlighet att förlägga en del av utbildningen utomlands.

Förkunskaper

Sökande ska uppfylla grundläggande och särskild behörighet till termin ett på programmet samt ha godkända kurser som motsvarar det sökta programmets tidigare terminer.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetJobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön