Visa allastudier.se som: Mobil

Statistisk programmering

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Umeå

Statistisk programmering

I statistiskt arbete krävs ofta specifika analyser som inte kan göras genom att använda vanligt förekommande menybaserade statistiska datorprogram. Vid sådana tillfällen kommer programmerings­kunskaper väl till pass. Kursens syfte är att ge en introduktion till sådan statistisk programmering Kursen bygger på den statistiska arbets- och programmeringsmiljön R, i vilken det stat­istiska programmeringsspråket S är implementerat. Denna statistiska arbetsmiljö är på god väg att bli en de facto standard för professionella statistiker. Programmet finns för gratis nerladdning (under GPL-licens) och studenten lär sig att själv ladda ner och installera programmet. Kursen in­leds med en översikt av bakgrunden till R som följs av en introduktion till hur man importerar och exporterar data, hanterar olika datatyper, skapar och använder skript, sparar data och resultat, skapar och lagrar bilder samt hur data kan manipuleras i R med logiska operatorer. Vidare ges en översikt av implementerade analysmetoder, exempelvis metoder för hypotesprövning, ANOVA och linjär regression. Den senare delen av kursen behandlar funktioner, optimering av kod, implemente­ring av C-kod  samt hur man skapar egna R-paket.

Förkunskaper

Univ: Minst 90 hp varav minst 60 hp i statistik och/eller matematisk statistik, eller motsvarande kunskaper, Engelska B (Engelska/6).

Umeå universitet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Statistisk programmering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: