Visa allastudier.se som: Mobil

Tyska, Makt i samtal

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Tyska, Makt i samtal

Kursen behandlar samtal i institutionella sammanhang med fokus på hur makt- och dominansförhållanden kan ha samband med sociokulturella aspekter. Hur vi uttrycker oss i samtal kan relateras till maktförhållanden, men lika viktigt är det hur ett budskap mottas av andra samtalsdeltagare för att maktpositioner ska kunna etableras. I den här kursen utforskas hur makt diskursivt förhandlas fram i samtal. I kursen analyseras autentiska institutionella samtal, till exempel från radio och tv. Kursen består av en teori- och metoddel som ges på svenska, följd av en fördjupningsdel som ges på tyska.

Förkunskaper

Gy: Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.Univ: Minst 90 hp tyska i vilka ska ingå minst 15 hp i intervallet 61-90 hp, eller motsvarande.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Tyska, Makt i samtal

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön