Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Akademiskt läsande och skrivande på svenska i ett förstaspråksperspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Höst 2024
2024-04-14

Akademiskt läsande och skrivande på svenska i ett förstaspråksperspektiv

Kort om kursen

När du pluggar på universitetet kommer du att komma i kontakt med många olika sorters texter, både sådana som du läser och sådana som du själv ska skriva. I många utbildningar ingår också muntliga moment av olika slag. Här får du träna på att uttrycka dig på det sätt som förväntas på universitetet, både i tal och i skrift. Kursen ger också en introduktion till studieteknik och andra saker du behöver kunna när du pluggar. Kursen vänder sig särskilt till dig som är ny student, men även du som har pluggat ett tag kan ha god användning av en kurs i akademiskt läsande och skrivande.

Om utbildningen

I den här kursen får du de verktyg du behöver för att utveckla akademiskt läsande och skrivande. Det gör du genom att utveckla ditt akademiska ordförråd och genom att arbeta med vad som utmärker olika akademiska texter. Du kommer att få träna på att skriva flera olika sorters texter som är vanligt förekommande vid universitetsstudier. I samband med detta kommer du också att bekanta dig med olika referenssystem. Du får också träna på att välja och använda olika läsarter när du läser akademiska texter.

Under kursen utvecklar du också dina muntliga förmågor. Du får bekanta dig med seminariets form, gruppredovisning och grundläggande presentationsteknik. Under kursen tränar du också på att ge respons på andras texter, samt att ta emot och bearbeta egna texter utifrån andras kommentarer.

Vi kommer också att göra besök på Universitetsbiblioteket. Där får du lära dig att söka och värdera information men hjälp av databaser och verktyg som Universitetsbiblioteket har. Efter kursen kommer du också vara väl bekant med de resurser som Göteborgs universitet erbjuder studenterna för att de på bästa sätt ska klara av sina studier. Du kommer också att vara insatt i hur universitetet fungerar.

Kursen ges i två varianter: en för den som har svenska om förstaspråk, och en för den som har svenska som andraspråk. I kursen som riktar sig till dig som har svenska som andraspråk ges studenten extra stöd i att erövra en akademisk svenska. I övrigt är kurserna likvärdiga.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Akademiskt läsande och skrivande på svenska i ett förstaspråksperspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön