Visa allastudier.se som: Mobil

Alkohol- och narkotikaproblem 1

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Alkohol- och narkotikaproblem 1

Kursen handlar om hur problematisk alkohol- och droganvändning kan förstås och hur samhället på olika sätt försöker att begränsa omfattningen av alkohol och narkotikabruk, samt interventioner för att bryta problematiskt bruk. 

Kursen vänder sig till yrkesverksamma som möter personer med missbruk, eller arbetar med att utveckla policys och interventioner. Kursen vänder sig också till studenter som är intresserad av teoretisk och vetenskaplig fördjupning inom området.

Efter kursen har du fått en fördjupad förståelse för alkohol- och droganvändning; om vägar ut ur missbruk, det sociala arbetets metoder för att arbeta med målgruppen. Kursen kommer också att beröra dilemman som uppstår i relation till stöd/kontroll inom behandlingsarbete. Kursen innehåller också moment som handlar om att ta fram policys, men också kritisk granska befintliga policys inom området. 

Undervisningen kommer att ske i form av föreläsningar på kvällstid, varvat med gruppdiskussioner och aktiviteter som förutsätter aktiv närvaro. 

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng, eller kandidatexamen i näraliggande område.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Alkohol- och narkotikaproblem 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön