Anden och den kristna gemenskapen: pneumatologi och ecklesiologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Vår 2023

Distans
Vår 2023

Anden och den kristna gemenskapen: pneumatologi och ecklesiologi

Den här kursen behandlar läran om den Helige Ande pneumatologi såsom den har utvecklats historiskt i den kristna kyrkan och i den samtida teologiska reflektionen. Den behandlar också den näraliggande teologin om kyrkan, vanligen kallad ecklesiologi. Teologin om Anden och kyrkan har debatterats flitigt genom historien, inte bara bland teologer utan också bland filosofer och i relation till politiska frågor. I den samtida globala kontexten har i synnerhet läran om Anden kommit i nytt fokus som ett resultat av den växande pentekostala-karismatiska rörelsen. Genom ett studium av signifikanta teologiska texter erbjuder den här kursen en förståelse av denna teologi i sin kontext. Den utgör därmed en god grund för vidare teologisk reflektion kring Ande och gemenskap med en fördjupad kunskap om de viktigaste källorna och de mest centrala frågeställningarna. 

Förkunskaper

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Anden och den kristna gemenskapen: pneumatologi och ecklesiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön