Visa allastudier.se som: Mobil

Antikvetenskaplig konferens

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Antikvetenskaplig konferens

Kursen syftar allmänt till en fördjupat kunskap om den vetenskplia process som deltagande och presentation på en vetenskaplig konferens innebär. Vidare syftar den till  en utveckling av någon aspekt i ett genomfört och godkänt självständigt arbete på avancerad nivå i Antikens kultur och samhällsliv. Med utgångspunkt i det egna magister- eller masterarbetet ska studenten vidareutveckla  en definierad problemformulering avsedd för en presentation i formen för en vetenskaplig konferens. Kursens innehåll utgörs av arbetet med hela den process som kännetecknar det forum som  en vetenskaplig konferens utgör: från Call for papers via  abstract, muntlig presentation och ett skriftligt bidrag till conference proceedings. Det senare ska vara individuellt författat, enligt vetenskapliga kriterier och utgör avslutande examination på kursen.
 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs Kandidatexamen (180hp) eller motsvarande, med något av ämnena Arkeologi eller Antikens kultur och samhällsliv som huvudämne (90hp) alternativt Fil.kand.-examen (120p) med något av ämnena Arkeologi eller Antikens kultur och samhällsliv som huvudämne (60p), enligt kursplaner gällande till 2007-0630). Dessutom krävs ett avslutat och godkänt självständigt arbete 15hp (AN2010) eller 30hp (AN2020) i Antikens kultur och samhällsliv.  

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Antikvetenskaplig konferens

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: