Antropologisk teori

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Antropologisk teori

Syftet med kursen är att ge en övergripande bild av socialantropologisk teori, dess historiska utveckling samt de huvudsakliga trenderna. Genom att följa centrala figurer och deras arbeten via deras personliga och intellektuella bana kommer vi att diskutera olika angreppssätt, skolor och perspektiv genom vilka antropologin har utforskat och tänkt kring kultur och samhälle under de senaste 150 åren. Hur har tidigare antropologer tänkt? Vilka frågor har de ställt om människor och samhällen? Vilka fenomen har de fokuserat på? Hur har de samlat in material? Vilka svar har de kommit fram till? En grundläggande idé i kursen är att att arbeta med hur antropologisk teori har utvecklats och formats över tid i relation till ämnets och samhällets förändring.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 30 hp genomgångna kärnkurser, varav 15 hp godkänd kurs, inom socialantropologi eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Antropologisk teori

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön