Visa allastudier.se som: Mobil

Arbetslivsinriktad psykologisk coaching

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Arbetslivsinriktad psykologisk coaching

Många psykologer förväntas i sin yrkesroll kunna stödja individers utveckling i arbetslivet och utanför området psykisk ohälsa. Ett sätt att göra detta kan vara genom coaching. Arbetslivsinriktad psykologisk coaching syftar till att hjälpa individen att frigöra sin potential, nå sina uppsatta mål, hantera svårigheter och utmaningar i arbetssituationen såsom t ex förändringar, göra avvägningar mellan arbete och privatliv samt mer generellt öka individens välbefinnande och prestationer. 

Göteborgs universitet erbjuder en avgiftsfri kurs i arbetslivsinriktad psykologisk coaching. Kursen syftar till att utveckla psykologers förmåga att praktisera coaching med individer i arbetslivet och använda coaching som ett sätt att hjälpa individer att hantera professionella dilemman i sin yrkesutövning.

Under kursen fördjupas centrala teoretiska ramverk inom området psykologisk coaching med fokus på tillämpning. Genomgående finns en tydlig förankring i forskning och evidensbaserad psykologisk praktik. Vidare behandlas olika coachingsmodeller och vi övar praktiskt såväl i rollspel som ute på fältet. Närbesläktade områden som benämns på kursen är chefshandledning och professionshandledning. För studier vid Göteborgs universitet ges tillgång till databaser för bland annat artikelsökning. 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Vidare krävs språkkunskaper motsvarande Sv B/Sv 3 och Engelska B/Engelska 6.  

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Arbetslivsinriktad psykologisk coaching

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: