Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Arbetslivsinriktad psykologisk coaching

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Arbetslivsinriktad psykologisk coaching

Förväntas du i din yrkesroll som psykolog kunna erbjuda coaching i arbetslivet? Vill du fördjupa dina kunskaper och färdigheter? Då kan denna kurs vara något för dig! Kursen är ackrediterad som specialistkurs hos Psykologförbundet.

Om utbildningen

Många psykologer förväntas i sin yrkesroll kunna stödja individers utveckling i arbetslivet och utanför området psykisk ohälsa. Ett sätt att göra detta kan vara genom coaching. Arbetslivsinriktad psykologisk coaching syftar till att hjälpa individen att frigöra sin potential, nå sina uppsatta mål, hantera svårigheter och utmaningar i arbetssituationen såsom t ex förändringar, göra avvägningar mellan arbete och privatliv samt mer generellt öka individens välbefinnande och prestationer.

Göteborgs universitet erbjuder en avgiftsfri kurs i arbetslivsinriktad psykologisk coaching. Kursen syftar till att utveckla psykologers förmåga att praktisera coaching med individer i arbetslivet och använda coaching som ett sätt att hjälpa individer att hantera professionella dilemman i sin yrkesutövning.

Under kursen fördjupas centrala teoretiska ramverk inom området psykologisk coaching med fokus på tillämpning. Genomgående finns en tydlig förankring i forskning och evidensbaserad psykologisk praktik. Vidare behandlas olika coachingsmodeller och vi övar praktiskt såväl i rollspel som ute på fältet. Närbesläktade områden som benämns på kursen är chefshandledning och professionshandledning. För studier vid Göteborgs universitet ges tillgång till databaser för bland annat artikelsökning. 

Läs mer om: Psykologiska institutionens specialistutbildning för psykologer

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Vidare krävs språkkunskaper motsvarande Sv B/Sv 3 och Engelska B/Engelska 6. 

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Arbetslivsinriktad psykologisk coaching

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön