Arkeologisk kurs vid Svenska Institutet i Rom

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Arkeologisk kurs vid Svenska Institutet i Rom

Kursen genomförs med platsstudier i Italien, delvis genom fysiskt krävande exkursioner. Kursen ger en fördjupad kunskap om områdets arkeologi och konst. Grekiska och för-romerska kulturyttringar i delar av Italien behandlas men framför allt ger kursen en fördjupad förståelse för och kunskap om den antika romerska kulturens visuella och materiella lämningar.

All undervisning är obligatorisk. Styrelsen för Svenska Institutet i Rom utlyser stipendier för deltagande i kursen. Kursen söks via www.antagning.se men stipendium måste  sökas via styrelsen för Svenska Institutet i Rom dit ansökan om stipendium ställs tillsammans med en personlig motivering. Observera att ansökan till denna kurs sker i två obligatoriska delar

Stipendium för deltagande i kursen söks hos styrelsen för Svenska Institutet i Rom på särskild blankett som finns att hämta på institutets hemsida: www.isvroma.it Ansökan skall innehålla en personlig motivering om varför man vill gå denna kurs samt en beskrivning av hur kursen passar in i den sökandes utbildning alt. yrkesverksamhet.

Ansökan om stipendium skickas som ett dokument med e-post till styrelsens kansli sir@medelhavsinstituten.se. Ansökan om stipendium sker i samband med ansökan till kursen,sista datum för stipendieansökan finns angivet i utlysningen.   Döp dokumentet enligt följande: (t.ex. A.Johansson-AKS-VT-20)

 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen (180 hp) i humaniora, med minst 60 hp i ämnet Antikens kultur och samhällsliv.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Arkeologisk kurs vid Svenska Institutet i Rom

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön