Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Att beställa och curera samtidskonst i det offentliga rummet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Att beställa och curera samtidskonst i det offentliga rummet

Vad är offentlig konst? Vad behöver du som curator, beställare, konstnär eller som på annat sätt arbetar med gestaltning i det offentliga rummet veta om detta föränderliga och växande område? Vilken är relationen mellan offentlig konst och lokal demokrati? Dessa är några grundfrågor som står i centrum för den här kursen.

Under kursen får du titta närmare på vem som kan beställa offentlig konst. Vilka processer och ramverk samverkar när konst skapas i och för det offentliga rummet? Vilka är utmaningarna för den som kurerar konst i det offentliga rummet? Du närmar dig dessa frågor ur olika perspektiv och genom motstridiga uppfattningar om det offentliga rummet och den offentliga kulturen.

Kursen belyser hur teori och praktik interagerar utan att betona teori över praktik. Snarare handlar det om att se på hur olika perspektiv rotade i praktiska sammanhang och påverkade av kritisk teoretisk analys kopplar samman olika möjligheter att realisera konst som en integrerad del av den offentliga kulturen och det offentliga livet.

Kursen är på avancerad nivå och bjuder in perspektiv från en rad olika deltagare, inklusive beställare, curatorer, aktivister, samhällsorganisatörer, planerare, beslutsfattare, konstnärer och andra verksamma inom det offentliga området. Den ges på deltid och är utformad för att för att du som är yrkesverksam ska få tillgång till professionell utveckling på ett flexibelt sätt.

Kursen söks med inlämning av CV och personligt brev. Undervisningsspråket är engelska. Mer information finns på kursens engelska sida.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Att beställa och curera samtidskonst i det offentliga rummet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön