Visa allastudier.se som: Mobil

Avancerad bioinformatik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Avancerad bioinformatik

Storskalig analys av biologiska data, exempelvis DNA- och protein-sekvenser, har den senaste tiden blivit ett självklart inslag i många olika sorters biologisk forskning. Syftet med kursen är att ge studenterna en ökad förståelse för de bioinformatiska metoder och algoritmer som används i olika typer av analyser, samt hur data och resultat kan presenteras. Kursen ger också studenterna de nödvändiga praktiska färdigheter som krävs för att utföra storskaliga analyser, t.ex. assemblering och annotering av genom, analys av genexpressionsdata och konstruerande av fylogenetiska träd. Kursen introducerar också studenterna till enklare programmering i Linux/Unix. De flesta övningarna utförs i kommandoradsmiljö.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs: Godkända baskurser i biologi 75 hp (BIO900 Cellbiologi, BIO905 Molekylär genetik, BIO910 Organismvärldens form och funktion , BIO915 Ekologi och evolution och BIO920 Biodiversitet och systematik) samt genomgången kemi 30 hp. Dessutom krävs minst en godkänd fördjupningskurs i biologi, 15 hp, inom relevant ämnesområde, kursen BIO210 Bioinformatik och funktionsgenomik rekommenderas, samt språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad bioinformatik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: