Visa allastudier.se som: Mobil

Avancerad Kravhantering

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Avancerad Kravhantering

Att förstå kraven är nyckeln till framgångsrik programvaruteknik: utveckling av programvara som är lämplig för sitt syfte är beroende av att förstå det exakta problemet som måste lösas. Syftet med denna kurs är att lära sig utmaningar, principer och metoder för att identifiera, analysera och hantera krav från relevanta källor, både i början och under ett programvaruutvecklingsprojekt. Kursen behandlar dessa frågor i specifika mjukvaruutvecklingskontexter, dvs. specifika konstellationer av kunder och leverantörer samt begränsningar relaterade till domänen och utvecklingslivscykeln som kännetecknar utvecklingen av en mjukvara. Kursen är på avancerad nivå och tar en helhetssyn på den senaste tekniken för kravteknik som en del av framgångsrik programvaruteknik, teknik och förvaltning. Studenter förväntas bekanta sig med ny, relevant forskning inom området, att kritiskt reflektera över konsekvenserna av nya resultat och att utveckla sina förmågor och expertis som programvarupersonal.

Kursen lär ut utmaningar, principer och konkreta metoder relaterade till följande delområden för kravsteknik (RE):

- Kravanalys

- Utlösning

- Analys

- Dokumentation

- Förhandling

- Verifiering och validering

- Kravshantering

- Ändringshantering

- Spårbarhet

Utöver en kort introduktion till konkreta kravnoteringar fokuserar kursen på holistisk hantering av kravrelaterad kunskap inom relevanta omfattningar, inklusive:

- Teamnivå: kunskap inom ett program för utveckling av programvara och över flera team som arbetar inom samma område.

- Programnivå: kunskap inom ett visst produktteam eller över en uppsättning relaterade produktgrupper (t.ex. agile release-tåg)

- Företagsnivå: kunskap relaterad till hantering av en produktportfölj.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs minst: - en kandidatexamen i Software Engineering, datavetenskap, informationsteknik, informationssystem, eller motsvarande; - en avslutad kurs i programmering (t.ex., DIT042 Objektorienterad programmering, DIT012 Imperativ programmering med grundläggande objektorientering , DIT143 Funktionell programmering, eller motsvarande); - en avslutad projektkurs (eller kandidatuppsats) i tillämpad programvaruutveckling eller mjukvaruutveckling (t.ex., DIT212 Objektorienterat programmeringsprojekt, eller DIT543 Software Engineering Project)  Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS. För att vara behörig till kursen krävs minst: en kandidatexamen i Software Engineering, datavetenskap, informationsteknik, informationssystem, eller motsvarande; en avslutad kurs i programmering (t.ex., DIT042 Objektorienterad programmering, DIT012 Imperativ programmering med grundläggande objektorientering , DIT143 Funktionell programmering, eller motsvarande); en avslutad projektkurs (eller kandidatuppsats) i tillämpad programvaruutveckling eller mjukvaruutveckling (t.ex., DIT212 Objektorienterat programmeringsprojekt, eller DIT543 Software Engineering Project)  Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad Kravhantering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: