Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Design och AI

De senaste årens framsteg inom AI och maskininlärning har gjort att vi idag lever med en stor mängd tillämpningar i vår vardag. Men vad innebär det för de tjänster vi använder? Och hur kan vi designa nya sådana tillämpningar? Precis som man behöver ha grundläggande förståelse om olika materials hållfasthet för att utforma byggnader, behöver vi en förståelse för de materiella egenskaperna hos algoritmerna bakom dessa tillämpningar.

Kursen går ut på att lära sig om AI och maskininlärning som ett designmaterial, för att kunna använda dessa i design för nya digitala tjänster. För att göra detta lär du dig grundläggande begrepp och tekniker inom maskininlärning för att kunna förstå dess materiella egenskaper, och hur de kan användas i design. Du lär dig även olika befintliga verktyg och hur de kan användas för att tillämpa maskininlärning i nya tjänster. Efter detta diskuteras hur dessa materiella egenskaper kan utnyttjas vid framtagandet av nya tjänster, och olika tillämpningar granskas kritiskt. I kursen diskuterar vi befintliga och nya tillämpningar av maskininlärning, samt etiska frågor kring användandet av dessa tekniker.

Förkunskaper

Engelska 6/ Engelska B, eller motsvarande samt 7,5 hp programmering i ett generellt programmeringsspråk, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Design och AI

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön