Design och konstruktion av datorspel

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Design och konstruktion av datorspel

Kursen är indelad i tre på varandra följande delar. Dessa delar täcker design, konstruktion och utvärdering av spel. Tyngdpunkten läggs på spelutveckling i Unity eller Unreal.

Den första delen är centrerad kring temat för speldesign och kommer att täcka kravinsamling och specifikation: vad vill du att ett spel ska göra; för vem designar du ett spel; och hur ser framgång ut i det sammanhanget? Studenter på denna kurs kommer att utveckla designdokumentationen för sitt eget spel som en leverans för del ett.

Den andra delen tar designdokumentationen och konverterar den till en initial spelbar prototyp med Unreal eller Unity. En fungerande, spelbar bit av en speldesign levereras för del två.

Den tredje delen tar prototypen som skapades i föregående del och fokuserar på speltestning. Detta inkluderar att säkerställa tillgänglighet för en publik som inkluderar funktionshindrade spelare. Tillsammans kan dessa levereras för del tre.

Varje del kommer också att introducera teoretiska begrepp genom föreläsningar, akademiska uppsatser, böcker och professionell litteratur. 

Förkunskaper

Studenter som tar denna kurs förväntas ha erfarenhet av mjukvaruutveckling, motsvarande att ha avklarat en kurs om minst 5hp i ett imperativt programspråk så som Java, C# or Pyhton. Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOELF, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Design och konstruktion av datorspel

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön