Visa allastudier.se som: Mobil

Det antika Rom - visuell kultur och visuellt arv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Det antika Rom - visuell kultur och visuellt arv

Kursen består av två delar och ger fördjupad kunskap om romerska visuella kulturers olika funktioner och användningsområden såväl i sin ursprungliga kontext som i efterantik tid. Framför allt behandlas romersk skulptur och reliefkonst som exempel på hur konst i antika miljöer användes för att kommunicera inom och mellan olika sociala grupper både i offentlig och i privat sfär. Tonvikt på denna del av kursen ligger inom perioden 100 f.Kr. till ca 150 e.Kr. Under kursens andra del studeras hur det visuella arvet från antikens Rom har kommit att uppfattas och användas i modern tid, i synnerhet från 1750 och fram till modern tid, och påverka senare tiders syn på antiken. Även här ligger fokus på materialets skiftande kommunikativa funktioner.

Förkunskaper

Kandidatexamen (180 hp) eller motsvarande, med något av ämnena Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi, Klassiska språk eller Historia som huvudämne (90 hp), alternativt Fil.kand-examen (120 p) med något av ämnena Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi, Klassiska språk eller Historia som huvudämne (60 hp), (enligt kursplaner gällande till och med 2007-06-30).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Det antika Rom - visuell kultur och visuellt arv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: