Visa allastudier.se som: Mobil

Ensemble, svensk folkmusik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg

Ensemble, svensk folkmusik

Den svenska folkmusiken har rötter långt tillbaka i tiden. I den här kursen får du lära dig hur dessa musiktraditioner kan användas som utgångspunkt för spel i ensemble. Du får fördjupa dig i genren och får inblick i dess komplexitet. Kursen ger dig kunskap om olika låttyper och verktyg för att själv arrangera och komponera folkmusik. Undervisningen bedrivs i gruppform och ger dig förståelse för din egen och dina medmusikanters olika roller i ensemblen. Ensemblenssammansättning anpassas efter dem som söker. Alla instrument, inklusive sång, är välkomna. 

 

Förkunskaper

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ensemble, svensk folkmusik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön