Visa allastudier.se som: Mobil

Etruskiska möten

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Etruskiska möten

Kursen ges i samarbete med Göteborgs Universitet och Svenska Institutet i Rom. Kursen ger dig en fördjupning av kunskapen om hur den etruskiska kulturen influerade och influerades av kontakter med omgivande östliga och västliga kulturområden i medelhavsregionen under sju århundraden före vår tideräkning. Under kursens gång får du träning i diskussioner om möjligheter och svårigheter med att spåra kognitiva (tanke-) processer genom i huvudsak materiella lämningar. Kursen inleds med en veckas studier vid Göteborgs Universitet och fortsätter sedan vid Svenska Institutet i Rom under tre veckor. De tre studieveckorna i Rom består av föreläsningar, studiebesök på Roms museer, exkursioner och fältarbete i det etruskisk/toskanska landskapet. Studenter på kursen erbjuds fritt boende på institutet. Inträden, liksom resor och boende utanför Rom bekostas av institutet. Kursen har ett starkt begränsat antal platser.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen (180 hp) eller motsvarande, med något av ämnena Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi, Klassiska språk eller Historia som huvudämne (90 hp), alternativt Fil.kand-examen (120 p) med något av ämnena Antikens kultur och samhällsliv, Arkeologi, Klassiska språk eller Historia som huvudämne (60 hp), (enligt kursplaner gällande till och med 2007-06-30).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Etruskiska möten

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: