Fjärranalys och geografiska informationssystem (GIS)

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg

Fjärranalys och geografiska informationssystem (GIS)

Kursen Fjärranalys och geografiska informationssystem (GIS) syftar till att ge kunskaper och fördjupning av tillämpning av GIS och fjärranalys. 

Den största delen av kursen ägnas åt praktiska övningar med programvaror relaterade till fjärranalys och GIS som tillsammans med föreläsningar ger en introduktion till teori, användningsområden, planering av drönarflygningar, dataanalys och skript (t. ex Python, R) för databehandling. 

Under kursen kommer du introduceras till programvaror med öppen källkod och arbeta med datakällor för fjärranalys, som 2D (t ex. sattelitspektraldata) och 3D (t. ex punktmoln från LiDAR eller fotogrammetri). 

Kursen ingår i kandidatprogrammet i geovetenskap men kan även sökas som fristående kurs. 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 7,5 hp i Geografiska Informationssystem (GIS) samt minst 45 hp inom huvudområdet Geovetenskap, Geografi eller Marin vetenskap. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Fjärranalys och geografiska informationssystem (GIS)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön