Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2020 - Göteborg

Geokemi I

Kursen ger en introduktion i geokemi. Föreläsningarna täcker uppkomsten av grundämnen och planeterna. Geokemisk klassifikation, mineraler, fasdiagram, isotoper och geokemiska sekvens. Laborationerna täcker instrumentanalys och beräkning med hjälp av excel. Halva kursens betyg sätts på inlämnad arbetsuppgift och projektarbete. Andra halvan sätts genom tentamen. Efter fullföljd kurs har du grundläggande kompetens i geokemi och den bas du behöver för de avancerade kurserna. Kursen är obligatorisk för dig som vill arbeta som professionell geovetare.

Förkunskaper

60 hp genomgångna kurser i huvudämnet geovetenskap varav 75 % med betyget lägst Godkänd, eller motsvarande kunskaper. Grundkurs i geovetenskap (GV1410) och geovetenskaplig metodik (GVN400) eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Geokemi I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: