Visa allastudier.se som: Mobil

Grundläggande mjukvaruarkitektur

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Grundläggande mjukvaruarkitektur

Syftet med kursen är att utrusta studenter med grundläggande kunskaper och färdigheter kring mjukvaruarkitektur och dess roll i utveckling och underhåll av mjukvarusystem. Kursen behandlar olika definitioner av mjukvaruarkitektur. Vi diskuterar rollen och relevansen av programvaruarkitektur vid olika stadier hos utvecklingsprojekt; vi diskuterar förhållandet mellan arkitektur, systemkrav och systemimplementering; vi diskuterar kvalitetsegenskaper hos mjukvaruarkitektur; vi diskuterar olika arkitekturstilar och -taktiker; vi diskuterar allmänna principer för programdesign; vi diskuterar hur man dokumenterar och utvärderar mjukvaruarkitektur.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen ska studenten ha avklarat kursen DIT045 Kravhantering och användarupplevelse, 7,5 hp, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Grundläggande mjukvaruarkitektur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön