Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Gruppsykologi, innovation och interkulturella perspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Gruppsykologi, innovation och interkulturella perspektiv

Kort om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om gruppdynamik utifrån ett interkulturellt perspektiv och hur du kan tillämpa denna kunskap i arbetslivet. Kursen har ett tydligt fokus på innovation, problemlösning och kreativt tänkande i grupp. Det här är kunskaper som blir allt viktigare då grupper idag ofta verkar i en internationell miljö och många gånger har till uppgift att tackla svåra och komplexa problem.

Om utbildningen

Den här kursen syftar till att ge dig en bred förståelse för gruppdynamik och hur du kan tillämpa denna kunskap i arbetslivet. Kursen har ett interkulturellt perspektiv och ger kunskap om likheter och skillnader mellan kulturer, samt om de underliggande mekanismer som ligger bakom kulturella sedvanor. Vad kännetecknar exempelvis svensk kultur? Och varför anses svenska företag så innovativa internationellt? 

Kursen inleds med grunderna i gruppdynamik och behandlar frågor som exempelvis: Vilka steg finns i gruppers utveckling; hur påverkar grupper vårt beteende och våra tankar; och varför går vi med i grupper? Därefter går vi över till hur du kan tillämpa den här kunskapen i ditt arbetsliv. Hur ska effektiva grupper bäst ledas; hur kan man öka gruppers produktivitet och prestation; och vilka processer gör grupper kreativa och innovativa? 

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om grunderna inom gruppdynamik och är intresserad av att studera detta utifrån ett interkulturellt perspektiv med fokus på innovation och problemlösning. Kursen ger dig också verktyg att förstå det komplexa samspel som kan ske inom en grupp, samt hur man kan främja innovation och kreativt tänkande i grupper.  

Undervisningsform

Kursen är i hög grad interaktiv med många övningar och diskussionsinriktade seminarier. Lärarledd undervisning varvas med gruppuppgifter, övningar och individuella uppgifter.

Efter studierna

Kunskap om hur grupper fungerar är viktig i dagens arbetsliv där grupper ofta behöver lösa svåra och komplexa problem, och inte sällan i en internationell kontext. Kursen ger dig en grundförståelse för gruppdynamik och verktyg som du kan använda för att öka samarbetsförmågan inom gruppen. Kursen ger dig även kunskap om vad som kan främja förmågan till problemlösning och nytänkande inom grupper, samt verktyg för att höja en grupps innovationskraft.

Kursen ges på engelska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Gruppsykologi, innovation och interkulturella perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön