Visa allastudier.se som: Mobil

Hälsopsykologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Hälsopsykologi

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att få grundläggande kunskap i hälsopsykologi eller som möter hälsopsykologiska frågor i ditt arbete. I kursen får du lära dig om hur olika psykologiska aspekter kan påverka vår fysiska hälsa, men också hur fysiska tillstånd kan inverka på vår psykiska hälsa.

Utifrån hälsopsykologiska teorier tar vi oss an aktuella samhällsfrågor inom områden såsom alkohol- och tobaksvanor, fysisk aktivitet, hälsa och arbete, kostvanor och stress.

Kursen inleds med en introduktion till fältet hälsopsykologi. Därefter behandlas olika hälsopsykologiska teorier, för att förstå både hälsa och sjukdom. Vidare belyses hälsopromotion och förebyggande hälsopsykologiskt arbete. Stor vikt läggs vid tillämpning av hälsopsykologisk kunskap, särskilt inom områdena arbete, livskvalitet, personlighet, livsstil, och kronisk sjukdom. Avslutningsvis har du möjlighet att fördjupa dig i en specifik hälsopsykologisk fråga inom något av de områden som presenterats under kursen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälsopsykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: