Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Hälsopsykologi - fortsättningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Hälsopsykologi - fortsättningskurs

Kursen bygger vidare på kursen i Hälsopsykologi PX1162 och ger en fördjupning inom hälsopsykologi med särskilt fokus på stress och positiv psykologi. Kursen avslutas med ett praktiskt orienterat moment där olika hälsofrämjande metoder och tekniker introduceras. Kursen består av tre delkurser.

Den första delkursen ger kunskap om och förståelse för hur stress påverkar individers hälsa. Utifrån ett hälsopsykologiskt perspektiv behandlas kortsiktiga och långsiktiga effekter av stress på kropp och hälsa. Delkursen berör bland annat psykosomatiska symptom, smärtupplevelser, samt individens tankar om och känslor kring kroppens hälsa, funktion och utseende.

Den andra delkursen ger grundläggande kunskap om centrala begrepp och teorier inom positiv psykologi. Den positiva psykologins historia, utveckling och filosofiska grund presenteras. Ämnesområden som berörs inom delkursen är positiva emotionella tillstånd, positiva kognitiva tillstånd och processer, samt prosocialt beteende. Inom delkursen behandlas också skapandet av positiva miljöer exempelvis i skola och arbete. Fokus är att utforska den positiva psykologins potential i förståelsen av hur individers hälsa kan främjas. Särskild tonvikt läggs på att utifrån ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt granska forskningsresultat inom positiv psykologi.

Den tredje och sista delkursen ger kunskap om och färdigheter i tillämpning av de evidensbaserade metoder och tekniker som visat sig främja hälsa och hälsosamma vanor hos individer och grupper. Undervisningen består av praktiska moment där studenterna introduceras till och får prova på ett antal metoder.

Kursen Hälsopsykologi fortsättningskurs vänder sig till dig som är intresserad av att fördjupa din kunskap i hälsopsykologi inom områden som stress, positiv psykologi och tillämpning av hälsofrämjande metoder och tekniker. 

 

Förkunskaper

Godkänt betyg på kurs PX1162 Hälsopsykologi 30 hp eller motsvarande kurs.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälsopsykologi - fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön