Visa allastudier.se som: Mobil

Innovation och företagande för nyutveckling i medicin, vård och hälsa

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Innovation och företagande för nyutveckling i medicin, vård och hälsa

Kursens syfte är att ge studenterna grundläggande verktyg och kunskaper som krävs för att skapa och driva projekt och företag baserade på innovation inom medicin, vård och hälsa. Kursen fokuserar på hur projekt och företag som konstruktion och dess betydelse för att möjliggöra lösningar på behov. Aspekter som behandlas inom innovation och nyföretagande i kursen är; affärsidé, affärsmodell, affärsplanering, affärspresentation, aktieägaravtal, entreprenören som ledare, finansiering, förhandling, försäljning, idéutveckling, incitamentprogram, immaterialrätt, juridiska ramverk, kundnytta, lönsamhetsbedömning, marknadsföring, organisation, samt enklare redovisning och värdering. Studenterna tränas också i att reflektera inte bara kring skapandeprocesser inom ovanstående aspekter, utan också i relation till deras egen förmåga att utveckla och aktivt ta ansvar för sin egen kunskapsgenerering.

Förkunskaper

Behörig att antas till kursen är den som har; Yrkesexamen/kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng inom något av områdena hälsovetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomiska vetenskaper, humaniora eller ingenjörsvetenskap, samt Betyg Godkänd/E i Engelska B/Engelska 6, samt godkänd kurs MED932 Innovation och implementring 7.5 hp eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Innovation och företagande för nyutveckling i medicin, vård och hälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön