Visa allastudier.se som: Mobil

Intensivkurs i ukrainska

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Intensivkurs i ukrainska

Nu kan du som har grundkunskaper i ett slaviskt språk bredda din kompetens med ukrainska! Kursen vänder sig till dig som redan har läst 60 högskolepoäng i ett slaviskt språk. Eftersom du redan har viktiga grundkunskaper ökar vi progressionshastigheten. 

Vi går bland annat igenom kontrastiv ukrainsk ljudlära och huvuddragen i ukrainsk grammatik. Här läggs särskilt fokus på kontrasten mellan ukrainska och andra slaviska språk. Du lär dig att använda det kyrilliska skriftsystemet i elektronisk form.

Du bygger också upp ett grundläggande ordförråd som gör det möjligt att kommunicera och konversera på ukrainska i vardagliga sammanhang.

Det här är en internetbaserad kurs. Alla kursmoment är samlade på internet. Med undantag för ett fåtal schemalagda träffar bestämmer du själv när och var du vill studera. Det betyder att det är lätt att kombinera kursen med andra studier, yrkesarbete eller föräldraledighet.

Förkunskaper

För behörighet krävs minst 60 hp i något slaviskt språk, varav 30 hp godkänt resultat från fortsättningskurs (31-60 hp).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Intensivkurs i ukrainska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön