Klimatförändringshistoria

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Klimatförändringshistoria

Det står klart att den pågående klimatförändringen kommer att påverka samhällen runt om i världen. Detta är dock ingen ny företeelse, utan förändringar i klimatet har haft betydelse för samhällsutvecklingen tidigare i historien. Kan vi lära av det förgångna för att bättre anpassa oss till framtida förändringar? Kursen ger kunskap om klimatets variationer bakåt i tiden och hur man tar fram denna information. Dessutom undersöker vi sambandet mellan samhällsförändringar och klimatet i ett historiskt perspektiv.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 120 hp genomgångna kurser i huvudområdet Geovetenskap, Geografi eller Miljövetenskap varav 75 % med betyget lägst Godkänd. Grundläggande kunskaper i klimat och klimatsystem motsvarande GV1410 Geovetenskap, grundkurs 30 hp, GE0400 Geografi baskurs 30 hp eller NGN160 Atmosfärsvetenskap 7,5 hp, alla med betyget lägst Godkänd. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Klimatförändringshistoria

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön