Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturgeografiska grunder

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Kulturgeografiska grunder

Kursen ger en introduktion till kulturgeografins grundläggande begrepp och ämnets karaktär. Dessutom introduceras geografiska metoder genom praktiska övningar i fält. Merparten av föreläsningarna utgår från några av kulturgeografins viktigaste begrepp och problematiserar världen utifrån dessa. Begrepp och teorier varvas med konkreta exempel, för att på så vis öka förståelsen för innebörden av begreppen och dess praktiska tillämpning. Ämnets utveckling och idéhistoria, samt forskningstraditioner är andra viktiga områden som behandlas under delkursen. Vidare introduceras den studerande till geografiska metoder genom en kortare övning i fält/stadsexkursion.

Kandidatexamen i kulturgeografi

Genom att läsa våra fristående kurser kan du bygga din egen kandidatexamen i kulturgeografi. Exempel på hur du själv kan bygga en kandidatexamen i kulturgeografi:

År 1:

KGG101 Kulturgeografi, grundkurs (30 hp)
KGG210 Kulturgeografi, fortsättningskurs (30 hp)

År 2:

Valbara kurser om 60 hp -Möjlighet till utbytesstudier

 År 3:

Valbara kurser om 30 hp -Möjlighet till utbytesstudier
KGG310 Kulturgeografi, fördjupningskurs 30 hp

Samhällsplanering

Vi erbjuder även en rekommenderad studiegång för dig som vill jobba som samhällsplanerare. Mer information om rekommenderad studiegång för samhällsplanerare.

Arbetsmarknad

Kulturgeografi är ett brett ämne, vilket innebär att studenter efter sin utbildning har olika arbetsroller alltifrån utredare inom såväl offentlig som privata sektorer till GIS-konsulter, projektledare, samhällsplanerare, handläggare och miljövårdsarbetare. Givetvis är arbetsplatserna lika varierande.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturgeografiska grunder

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön