Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturskolans didaktik 1 - Scenkonst med inriktning teater

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2022 - Distans

Kulturskolans didaktik 1 - Scenkonst med inriktning teater

Kursen vänder sig till dig som harkonstnärlig kompetens inom teater och vill bygga på med den pedagogiska kunskap som behövs för kulturskolans verksamhet.Den vänder sig även till dig som arbetar inom kulturskolan och som behöver fortbildning och till dig som är student på en konstnärlig utbildning och vill bygga på med en utbildning till kulturskolepedagog. 

Utbildningens innehåll 
Under kursen får du lära dig att planera och organisera läraktiviteter för barn och unga inom scenkonst med inriktning teater. Vad ska läraktiviteterna innehålla, hur ska du och deltagarna genomföra dem? Du kommer också att öva på att formulera dig kring varför du gör de val du gör som pedagog. Målet är att du ska utveckla din förmåga att planera och organisera lärandeaktiviteter inom scenkonst, med hög kvalitet och utifrån barns och ungas olika perspektiv, förutsättningar och erfarenheter. Vi kommer att fokusera på kulturskolans särskilda uppdrag, där barn och unga frivilligt deltar i lärande på sin fritid. Du kommer bland annat att få verktyg för undervisning i grupp, med utveckling och progression för deltagare i olika åldrar. Vi kommer att diskuterahållbarhet i lärande i relation till musikämnet utifrån ett normkritiskt perspektiv och vi sätter relevant pedagogisk forskning i relation till den praktiska verksamhet som är specifik för kulturskolan. 

Undervisningen sker till största delen på distans i form av nätbaserade föreläsningar, workshops och seminarier. Det är obligatoriska campusförlagda träffar varje termin. Kursen ingår även i Kurspaket kulturskolepedagog 1, inriktning teater samt Kurspaket kulturskolepedagog didaktik och praktik 1, inriktning teater.   

Läs mer om utbildningen till kulturskolepedagog, behörighet och urval på Göteborgs universitets hemsida: https://www.gu.se/scen-musik/studera-hos-oss/kulturskolepedagog

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och minst 90 hp konstnärlig utbildning inom teaterområdet eller motsvarande

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kulturskolans didaktik 1 - Scenkonst med inriktning teater

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön