Kulturskolans pedagogik 2 - inriktning specialpedagogik och social inkludering

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2023 - Distans

Kulturskolans pedagogik 2 - inriktning specialpedagogik och social inkludering

Skickliga pedagoger är efterfrågade hos många av landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag; att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola. 

Den här kursen vänder sig särskilt till dig som redan har den konstnärliga kompetensen och som vill bygga på med den pedagogiska kunskap som behövs för kulturskolans verksamhet.

Utbildningens innehåll
Under kursen får du fördjupa din pedagogiska kompetens med fokus på specialpedagogik för kulturskola. Du får utveckla din förmåga att erbjuda läraktiviteter av hög kvalitet inom olika kulturella och konstnärliga uttryckssätt för barn och unga med utgångspunkt i vars och ens förutsättningar och som ger deltagarna ett ökat handlingsutrymme.

Du kommer att lära dig analysera hur sociala faktorer som klass, genus, etnicitet och funktionsvariationer, var för sig eller i kombination påverkar barns och ungas möjlighet till delaktighet och kunskapsutveckling i kulturskolan. Vi kommer att behandla olika sätt att värdera och förhålla sig till etiska frågor i relation till en inkluderande kulturskola och diskutera begrepp som socialt rättvis undervisning, empowerment och musikalisk agens.

Kursen utgår från kulturskolans särskilda uppdrag, där barn och unga frivilligt deltar i lärande på sin fritid och vi ställer relevant pedagogisk forskning i relation till den praktiska verksamhet som är specifik för kulturskolan.

Undervisningens upplägg

Undervisningen sker till största delen på distans i form av nätbaserade föreläsningar, workshops och seminarier. Det är obligatoriska campusförlagda träffar varje termin.

Läs mer om utbildningen till kulturskolepedagog på Göteborgs universitets hemsida: https://www.gu.se/scen-musik/studera-hos-oss/kulturskolepedagog

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kulturskolans pedagogik 2 - inriktning specialpedagogik och social inkludering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön