Visa allastudier.se som: Mobil

Kulturskolepedagog termin 2, inriktning Bild och form

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Kulturskolepedagog termin 2, inriktning Bild och form

Kulturskoleklivet kulturskolepedagog kulturskola kulturskolelärare pedagog didaktik kulturskoledidaktik bildlärare teckningslärare slöjd design konsthantverk serieteckning bildkonst konstnär konst bild form design slöjd konsthantverkAtt kunna organisera lärande inom bild och form är en efterfrågad kompetens i landets kulturskolor. De behöver både nyanställa och vidareutbilda medarbetare för att klara sitt nya, viktiga uppdrag; att bredda och utveckla verksamheten så att fler barn och unga får tillgång till en likvärdig kulturskola. Den här utbildningen vänder sig till dig som redan har den konstnärliga kompetensen och som vill bygga på med den pedagogiska kunskap relevant för kulturskolan. Utbildningen vänder sig även till dig som redan arbetar inom kulturskolan och som behöver fortbildning och till dig som är student på en konstnärlig utbildning och vill bygga på med en utbildning till kulturskolepedagog. KSB21 ingår i utbildningen Kulturskolepedagog, 90 hp (motsvarande tre terminers helfartsstudier). Det går bra att starta med Kulturskolepedagog termin 2. Du behöver inte ha läst termin 1 för att hänga med i undervisningen på termin 2. Kurspaketet finns med fler konstnärliga inriktningar och om du inte vill läsa på helfart kan du istället söka en eller flera av de kurser som ingår i paketet. Läs mer om vilka inriktningar som finns och om att läsa enstaka kurser.

Kurser som ingår i kurspaketet KSB21: KSDI11 Kulturskolans didaktik 2, inriktning Bild och form (7,5 hp), KSDI72 Kulturskolans didaktik 3, tvärkonstnärlig samverkan i projektform (7,5 hp), KSPR72 Kulturskolans praktik 2, inriktning Bild och form (7,5 hp), KSPE20 Kulturskolans pedagogik 2 (7,5 hp)

Utbildningens innehåll
Utbildningen utgår från kulturskolans särskilda uppdrag, där barn och unga frivilligt deltar i lärande på sin fritid och vi ställer relevant pedagogisk forskning i relation till den praktiska verksamhet som är specifik för kulturskolan. 
Under kursen får du både bredda och fördjupa ditt didaktiska kunnande och lära dig mer om specialpedagogik för kulturskola och utveckla din förmåga att erbjuda läraktiviteter av hög kvalitet med utgångspunkt i vars och ens förutsättningar. Vi kommer att jobba med tvärkonstnärliga projekt och du får planera och organisera tvärkonstnärliga läraktiviteter samt bredda din egen konstnärliga uttrycksform i relation till andra uttrycksformer. Du får också fördjupa ditt didaktiska kunnande utifrån din egen konstnärliga kompetens inom bild och form. Under terminen kommer du också att ha praktik på en kulturskola där du under handledning av  verksamma pedagoger är med och planerar, organiserar och leder aktiviteter utifrån din specifika konstnärliga kompetens. Göteborgs universitet har ett samarbete med kommuner som gör att vi kan erbjuda praktikplatser hos många kulturskolor inom Västra Götalandsregionen. Om du behöver ha en praktikplats i någon annan region behöver du själv ta ansvar för att tillsammans med universitetet ta fram den. Universitetet kommer också att behöva godkänna den. Observera att särskilda krav på klädsel kan förekomma på praktikplatser. Vissa verksamheter kan också kräva att du visar utdrag ur belastningsregistret. Undervisningen är nätbaserad och sker till största delen på distans via internet. Vissa workshoppar och seminarier är schemalagda men du kan delta på distans.

Följande datum behöver du kunna vara på plats på universitetet i Göteborg: 6-7 februari, 5-6 mars, 2-3 april, 7-8 maj, 28-29 maj.

Förkunskaper

Minst 90hp konstnärlig utbildning inom bild- och formområdet, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kulturskolepedagog termin 2, inriktning Bild och form

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: