Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
Vår 2023

Distans
Höst 2023
2023-04-16

Distans
Vår 2024
2023-10-15

Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning

Att göra praktik är en möjlighet att pröva en framtida yrkesroll. På kursen Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning får du praktiska erfarenheter av arbetslivet samtidigt som du reflekterar över och använder dig av din humanistiska utbildning. Kursen kan fungera antingen som ett komplement till din utbildning eller inkluderas i en kandidatexamen. I vissa fall kan kursen också bli en del av en masterexamen.

Du ska själv hitta en relevant praktikplats där du aktivt och på en kvalificerad nivå kan arbeta med frågor som har anknytning till den utbildning du har. Det kan vara inom exempelvis statliga och kommunala myndigheter, företag och kulturinstitutioner och du kan göra praktiken både i Sverige eller utomlands.

Kursen i sin helhet ska stimulera till reflektion kring en framtida yrkesroll och ge insikter i hur man professionellt hanterar situationer som man som färdig humanist möter.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 150 hp på grundnivå, inklusive ett examensarbete om 15 hp i något av de huvudområden som ges vid Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet eller som bedöms som motsvarande. Ett examensarbete om minst 15 hp på avancerad nivå, i något av de huvudområden som ges vid Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet, eller som bedöms som motsvarande, kan ge behörighet till kursen om examensarbetet på grundnivå inte är inom ett humanistiskt huvudområde. Dessutom krävs en godkänd praktikplan upprättad mellan företrädare för praktikplatsen och studenten.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kvalificerad arbetspraktik med humanistisk inriktning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön