Visa allastudier.se som: Mobil

Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Göteborg

Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs

Här får du utveckla dina färdigheter i att analysera och diskutera litteratur i dialog med den litteraturvetenskapliga forskningen. Vi fördjupar oss i vissa äldre och nya litterära klassiker och problematiserar såväl klassikerbegreppet som frågor kring kanon och litteraturhistorieskrivning. Vidare får du en introduktion till litteraturvetenskapliga teorier och metoder och till aktuella litteraturvetenskapliga frågeställningar. Kursen innehåller också en specialisering, där du fördjupar du dig inom ett litteraturvetenskapligt ämnesområde, och läser aktuell forskning med anknytning till det. Utifrån denna fördjupning får du sedan i en särskild kurs lära dig att genomföra en mindre litteraturvetenskaplig undersökning hur man söker information, formulerar problem och resonerar kring dessa - och att presentera denna undersökning i form av en vetenskaplig uppsats. Ditt och de andras skriftliga arbeten får du sedan diskutera på ett seminarium.

Viktig tilläggsinformation 2020-03-16 inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: om undervisning och examination på campus inte kan genomföras kommer kursen att ges online istället.

Förkunskaper

Godkänt resultat på Litteraturvetenskap, grundkurs, 30 hp eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: