Visa allastudier.se som: Mobil

Logopedprogrammet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Göteborg
240 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg

Logopedprogrammet

Utbildningen till logoped är flervetenskaplig och ger kunskap om kommunikation och kommunikationsstörningar samt störd sväljningsfunktion.

Logopedprogrammet är en akademisk yrkesutbildning (240 hp) som efter 4 år leder till logopedexamen. Programmet utgör grund för legitimation som logoped. Programmet syftar även till en generell examen och förberedelse för fortsatt utbildning på forskarnivå.

Utbildningen ger dig en gedigen bas för att arbeta med människor i olika åldrar och med olika orsaker till sina kommunikationssvårigheter och/eller sväljningsproblem. De flesta logopeder är anställda inom sjukvården och hör då t.ex. till en logopedmottagning, en öron-näsa-hals-klinik, en rehabiliteringsklinik eller ett habiliteringsteam. Logopeder finns även inom kommun och skola.

Huvudområdet på programmet är logopedi och omfattar 162 hp. Övriga teoretiska kurser är fördelade mellan lingvistik (36 hp), psykologi (18 hp) och medicin (24 hp). Utbildningen har särskilda undervisningsmoment som startar redan termin ett för att förbereda dig för den verksamhetsförlagda utbildningen som äger rum termin fem, sex och sju. Forskningsförberedande inslag återkommer kontinuerligt och termin 7 påbörjar du ett examensarbete (30 hp) som sedan utgör huvuddelen av termin 8.

Studierna bedrivs på heltid med schemalagd undervisning under del av dag eller hela dagar. Undervisningen ges som föreläsningar, seminarier, laborationer och verksamhetsförlagd utbildning (praktik). Undervisningsformer och examinationsformer varierar och används för att främja olika professionella mål. Kurslitteraturen är på engelska och svenska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2

Examen & Intyg

Logopedexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Logopedprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön