Masterkurs i Miljöpsykologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Masterkurs i Miljöpsykologi

Kursen behandlar viktiga teorier och metoder som används i aktuell psykologisk forskning som syftar till att klargöra hur mänskligt beteende och attityder kan påverkas på ett mer miljövänligt sätt. Den sista delen av kursen består av oberoende, djupgående studier om psykologiska teorier på ett utvalt verkligt miljöproblem.

Undervisningen ges i form av föreläsningar och seminarier. Kursen bygger på aktivt deltagande. Deltagarna förväntas läsa specifika artiklar varje vecka som kommer att diskuteras under seminariet. Deltagarna kommer också att skriva ett eget individuellt arbete.

Kursen ges på engelska.

 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 180 högskolepoäng från studier på grundnivå. Sökande ska dessutom kunna visa kunskaper i engelska: Engelska 6/Engelska kurs B från svensk gymnasieskola eller motsvarande kunskaper från ett internationellt erkänt test, såsom TOEFL eller IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Masterkurs i Miljöpsykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön