Mat och hälsa i förskolan
Göteborgs universitetMat och hälsa i förskolan
Kursen behandlar mat och måltider för barn i förskoleålder där barns näringsbehov utifrån svenska näringsrekommendationer och Livsmedelsverkets råd belyses. I kursen ingår bl.a. att i en förskoleverksamhet studera, genomföra och utvärdera måltidsrelaterade moment med utgångspunkt i barnens syn på mat och hälsa. I de praktiska momenten analyseras perspektiven smak, näring och hälsa. Grunderna för barns matpreferenser problematiseras med fokus på sensorik, kräsenhet och neofobi. Dessutom behandlas matens och måltidens sociala och kulturella dimensioner, det vill säga hur förskolans personal kan möta barn med olika erfarenheter av mat och preferenser.
Kursen är en kombinerad distans-/campuskurs vilket innebär tre 2-dagars träffar vid Göteborgs universitet och studier på distans med examinerande inlämningsuppgifter däremellan.
Träffar ht-20;
16-17/9 kl 15-20.15
14-15/10 kl kl 15-20.15
11-12/11 kl 15-20.15
Förkunskaper
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...
Hitta till utbildaren
Göteborgs universitet
Det finns inga recensioner för Mat och hälsa i förskolan
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.