Visa allastudier.se som: Mobil

Möbeldesign inriktning trä, fortsättningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Bengtsfors
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Bengtsfors

Möbeldesign inriktning trä, fortsättningskurs

Detta är ett paket av fristående kurser som innebär en termins heltidsstudier i möbeldesign med inriktning trä. Kursen riktar sig till dig som har förkunskaper på högskolenivå inom design och trä och som vill utvecklas ytterligare inom området. Du följer den andra terminen på kandidatprogrammet Möbeldesign inriktning trä. Under en termin får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper i teknik, designprocesser och material, med inriktning mot trä, och tillämpa detta i det egna gestaltande arbetet. Du undersöker olika tekniker, både färdighetsmässigt och uttrycksmässigt, utifrån olika uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du ges förutsättningar att ytterligare att utveckla arbetsmetoder och reflektion kring det egna arbetet, och även att kommunicera dina val av metoder, både skriftligt och muntligt. Fördjupning inom visuell gestaltning och teori ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och tillämpningsövningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till Högskolan för design och konsthantverk, HDK, vid Steneby i Dals Långed. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder.

Utbildningen är en del av den internationella miljön på HDK vid Steneby. Undervisningsspråket är engelska. Om du är svenskspråkig kan du, om du vill, utföra vissa moment på svenska. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Följande kurser ingår i kurspaketet:
SBMD07 Möbeldesign inriktning trä 2, 19.5 hp
SBHI02 Teori och historia 2, 3 hp
SBVI02 Visuell gestaltning och kommunikation 2, 7,5 hp

Förkunskaper

Möbeldesign inriktning trä, introduktionskurs, 30 hp, eller motsvarande

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Möbeldesign inriktning trä, fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: